ГИПС КАРТОН СИСТЕМИ

by tarzan, февруари 11, 2015
All right reserved © 2017 Gradezni Tarzan

knauf_logo

Бандаж лента за гипс-картонски плочи
bandaz
ТипДолжина
Бандаж лента20 m
Бандаж лента90 m
Аквапанел бандаж лента
Лента за бандажирање и фугирање на споеви на Аквапанел гипс-картонски плочи. Изработена е од стаклени влакна и има широчина од 10cm.
akvapanel
ТипДолжина
Аквапанел бандаж лента50 m
Хартиена лента
hartiena
ТипДолжина
Хартиена лента23 m
Хартиена лента75 m
Хартиена лента150 m
Завртки Аквапанел
Лента за бандажирање и фугирање на споеви на Аквапанел гипс-картонски плочи. Изработена е од стаклени влакна и има широчина од 10cm.
Завртки со бургија наменети за прицврстување на Аквапанел плочи на еднослојна (SN) или довслојна (SB) облога на метал до 2,5mm.zavrtki
ТипПакување
Макси SN 39mm1/500
Макси SB 25mm1/250
Макси SN 39mm1/250
Завртки ТН

tn

ТипПакување
Завртка ТН 5,5х38mm Black Star1/1000
Типла за шуплив ѕид

tipla

Тип
Типла за шуплив ѕид 5/16
Типла за шуплив ѕид 4/13
Типла за шуплив ѕид 6/32
Типла

tipla1

Тип
Ротациона типла 8/100
Ротациона типла 8/80
Ротациона типла 6/35
Анкер сидрест клин

sidrestklin

Тип
Анкер сидрест клин 6х35
Спојка за CD профил

cdprofil

Тип
Спојка за CD профил
Крстаста спојка за CD профил
Анкер брз држач

brzdrzac

Тип
Анкер брз држач
Директен држач

direktendrzac

Тип
Директен држач за CD профил 125mm
Држач за летви 50mm
Лепак за гипс-картонски плочи

Лепак за лепење на Кнауф гипс-картонски плочи. Може да се користи и за лепење на изолациони материјали како плочи од стиропор или плочи од минерална и камена волна. Се произведува како сув прашкаст материјал кој се меша со вода. Отвореното време на работа изнесува 30 минути.

lepak

НазивПакување
Perlfixвреќа 30 kg.
Фуга маса Фугенфилер

Фуга маса за исполнување на споеви помеѓу гипс-картонски плочи бандажирани со лента. Кнауф системите предвидуваат палета на различни материјали за исполнување на споевите помеѓу гипс-картонските плочи и постигнување на перфектно рамни завршни површини. Кнауф УФуген филер фуга маса е материјал за исполнување на споеви со висок степен на исполнување на рабовите.

fuga

НазивПакување
Figenfiller Leichtвреќа 5 kg.
Figenfiller Leichtвреќа 25 kg.
Гипс електричарски

Гипс наменет за ситни монтажни работи, како на пример за брзо прицврстување на електроинсталациски цевки, електрични кутии, дозни, кабли и други слични работи.

gips

НазивПакување
Elektrikergispвреќа 2,5 kg.
CW Ѕиден профил

zidenprofil

Тип   
CW профил 50/50mm/ 250 cm.CW профил 50/50mm/ 350 cm.CW профил 50/75mm/ 280 cm.CW профил 50/75mm/ 450 cm.
CW профил 50/50mm/ 260 cm.CW профил 50/50mm/ 400 cm.CW профил 50/75mm/ 300 cm.CW профил 50/75mm/ нестанд.
CW профил 50/50mm/ 275 cm.CW профил 50/75mm/ нестанд.CW профил 50/75mm/ 325 cm.CW профил 50/100mm/ 275 cm.
CW профил 50/50mm/ 280 cm.CW профил 50/75mm/ 250 cm.CW профил 50/75mm/ 350 cm.CW профил 50/100mm/ 280 cm.
CW профил 50/50mm/ 300 cm.CW профил 50/75mm/ 260 cm.CW профил 50/75mm/ 375 cm.CW профил 50/100mm/ 300 cm.
CW профил 50/50mm/ 325 cm.CW профил 50/75mm/ 275 cm.CW профил 50/75mm/ 400 cm.CW профил 50/100mm/ 350 cm.
Аголна лајсна

agolnalajsna

Тип
L лајсна 25/25mm 2,8m
ПВЦ Кружен профил

kruzenprofil

Тип
ПВЦ Свитлива лајсна за сводови
ПВЦ Завршен профил

pvczavrsen

Тип
Профил 12,5/ 2,5 m
Профил 12,5/ 3,0 m
CD Тавански профил

cdtavanski

Тип
CD профил 27/60mm/260cm
CD профил 27/60mm/275cm
CD профил 27/60mm/280cm
CD профил 27/60mm/300cm
CD профил 27/60mm/400cm
CD профил 27/60mm/нестанд.
U профил

uprofil

Тип
UW профил 40/50mm/400cm
UW профил 40/75mm/400cm
UW профил 40/100mm/400cm
UW профил 30/30mm/300cm
Заштитен профил

zastitenprofil

Тип
L Профил за малтер 2,8m
Гипс Картонска Плоча

Гипсени градежни плочи, чии површини и надолжни ивици се обложени со специјален картон. Наменети се за секојдневна употреба. Гипс-картонските плочи се изработени од гипсено јадро чии површини и рабови се обложени со цврст специјален картон. Посебна ознака на овие плочи е синиот печат на позадината.

Подрачје на примена: Ѕидни и тавански облоги на потконструкција, преградни ѕидови и спуштени тавани во нормални услови без барања за заштита од влага или од пожар. Кнауф масивните градежни плочи, поради своите специфични димензии се лесни за ракување. Може да се изведат тенки а цврсти преградни ѕидови, кои се најдобар избор со своите звучно-изолациони својства.

gipskarton

Тип
Плоча 9,5mm / 200cm A10
Плоча 9,5mm / 260cm A10
Плоча 9,5mm / 280cm A10
Плоча 12,5mm / 200cm A13
Плоча 12,5mm / 250cm A13
Плоча 12,5mm / 260cm A13
Плоча 12,5mm / 300cm A13
Плоча 12,5mm / 280cm A13
Плоча 15mm / 250cm A15

Калкулатор за ѕидни и тавански облоги
м1
м1
м2
ком
м1
м1
ком
ком
ком
кг
кг
м1
м2

Калкулатор за преградни ѕидови
м1
м1
м2
ком
м1
м1
ком
ком
ком
кг
кг
м1
м2

СЕРТИФИКАТИ