Фасадни системи

All right reserved © 2017 Gradezni Tarzan

fasada

Декоративен малтер

Декоративен малтер на цементна и варова база – АБРИБ

Се користи како финален слој за декорација на внатрешна или надворешна површина. Достапен во три гранулации во зависност од максималната големина на зрното и тоа: 1,5 мм; 2,0 мм; 2,5 мм. Произведен е во структурна или не-структурна (фул) форма.

malter

Лепило за стиропор

Лепило за стиропор на база на цемент и адитиви

Се употребува за поправка на груби површини малтерисани со основен малтер. Производот се употребува и како лепило за лепење на армирани мрежи, минерална волна и стиропор.

lepilostiropor

Мрежа за фасада

Фасадната мрежа за изолациски фасадни системи имаат се’ поширока примена во градежништвото денес. Се проиведуваат од стаклени влакна кои се оплеменети со алкално отпорна апритура. Најмногу се употребува за вградување како арматура во фасадни системи со изолација од ЕПС. Исто така може да се користи арматура за обложувања и санација на внатрешни или надворешни ѕидови. Фасадната мрежа во облик на ленти може да се лепи и на разни профили за заштитување на агли, на окпаници, лајсни како и на многу други профили.

mrezafasada

ТипДебелина
Стиропор EPS1 cm
Стиропор EPS2 cm
Стиропор EPS3 cm
Стиропор EPS5 cm
Стиропор EPS6 cm
Стиропор EPS8 cm
Стиропор EPS10 cm

Окапна лајсна

Лајсната за тераси е изработена од перфориран ПВЦ профил врз кој од обете страни по должината е залепена мрежа од стаклени влакна. Предвидена е да се користи на делови од фасадите каде треба да се спречи истекување под фасадните елементи, како на пример тераси и балкони.

okapnalajsna

Аголна лајсна со мрежа

ПВЦ аголна лајсна со мрежа – се користи за механичка заштита на агли од ѕидови, при што покажува голема отпорност на удари и оштетувања. Изработена е од перфориран ПВЦ аголен профил, на кој по должина од обете страни е налепена стаклена мрежа.

agolnalajsna

Калкулатор за фасада
м1
м1
м2
L
кг
м2
ком
м2
кг
кг

СЕРТИФИКАТИ

        document